ΝΕΟ ΑΡΧΑΡΙΟ (μηδενική εμπειρία)

ΤΡΙΤΗ
21:30-23:00
Εβελίνα Σαραντοπούλου
(Νέο Τμήμα Απριλίου)

ΚΥΡΙΑΚΗ
19:00-20:30
Εβελίνα Σαραντοπούλου
(Νέο Τμήμα Απριλίου)


ΑΡΧΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ
20:00-21:30
Θοδωρής Γεωργεδάκης & Ιωάννα Παπαχρήστου

ΤΡΙΤΗ
20:00-21:30
Ozan Firat & Εβελίνα Σαραντοπούλου

ΤΕΤΑΡΤΗ
20:00-21:30
Alejandro Larenas & Marisol Morales
(Argentinean teachers, class is in english.)

ΤΕΤΑΡΤΗ
21:30-23:00
Θοδωρής Γεωργεδάκης & Ιωάννα Παπαχρήστου

ΣΑΒΒΑΤΟ
14:30-16:00
Έλλη Καραδήμου & Jordi Moragues


ΜΕΣΑΙΟ

ΤΡΙΤΗ
21:30-23:00
Alejandro Larenas & Marisol Morales
(Argentinean teachers, class is in english.)

ΤΕΤΑΡΤΗ
21:30-23:00
Θοδωρής Γεωργεδάκης & Ιωάννα Παπαχρήστου

ΣΑΒΒΑΤΟ
17:00 - 18:30
Έλλη Καραδήμου & Jordi Moragues


ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ
21:30-23:00
Θοδωρής Γεωργεδάκης & Ιωάννα Παπαχρήστου

ΤΕΤΑΡΤΗ
21:30-23:00
Εβελίνα Σαραντοπούλου


ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ: Θεματικά Τμήματα / Σεμινάρια

ΤΡΙΤΗ
20:00-22:00
Μαθήματα Ισπανικών για το Tango: Ιωάννα Παπαχρήστου
(ONLINE VERSION. Κατανοούμε το στίχο και την κουλτούρα του tango μέσα από την αργεντίνικη γλώσσα.)

ΤΕΤΑΡΤΗ
19:00-20:00
Μαθήματα Ισπανικών για το Tango: Ιωάννα Παπαχρήστου
(Κατανοούμε το στίχο και την κουλτούρα του tango μέσα από την αργεντίνικη γλώσσα.)

ΤΕΤΑΡΤΗ
20:00-21:30
Tango on Focus: Εβελίνα Σαραντοπούλου
(Εβδομαδιαία Θεματικά Σεμινάρια. Για όλα τα Επίπεδα.)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20:00-21:00
Ανοιχτό Θεματικό Μάθημα: Εναλλασσόμενοι Δάσκαλοι
(Για Όλα τα Επίπεδα. Κάθε Εβδομάδα, Πριν από την Practica. )

ΚΥΡΙΑΚΗ
14:00-17:00
Σεμινάρια Tangolistico: Θοδωρής & Ιωάννα
(Θεματικά Σεμινάρια. 1 φορά τον Μήνα.)


ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:00-20:00
TangoBodyWork: Σέργιος Τσαγκάρης

ΠΕΜΠΤΗ
20:30-21:30
Τεχνική Μεικτή: Θοδωρής & Ιωάννα
(Ανδρών & Γυναικών. )

ΣΑΒΒΑΤΟ
16:00-17:00
Τεχνική Ανδρών: Jordi Moragues

ΣΑΒΒΑΤΟ
16:00-17:00
Τεχνική Γυναικών: Έλλη Καραδήμου


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20:00-24:00
Τango Practica
(20:00-21:00 Ανοιχτό Μάθημα 21:00-24:00 Εξάσκηση)

ΚΥΡΙΑΚΗ
19:00-24:00
La Milonga Del Barrio
(Χοροεσπερίδα, Ανοιχτή στο Κοινό. )

Προσφορά γνωριμίας για νέες εγγραφές όλων των επιπέδων:

Πληρώνοντας τον 1ο Μήνα κερδίζετε:
  • τον 2ο Μήνας Δωρεάν 
  • 1 Μήνα Δωρεάν Τεχνική 
  • Δωρεάν Εγγραφή
 

Κόστος Συμμετοχής σε Ομαδικά Μαθήματα:

Συμμετοχή ανά Μήνα (4εβδομάδες):
  • Συμμετοχή σε 1 τμήμα διάρκειας 1 ώρας την εβδομάδα / 4 ώρες τον μήνα: 25€/Μήνα 
  • Συμμετοχή σε 1 τμήμα διάρκειας 1,5 ώρα την εβδομάδα / 6 ώρες τον μήνα: 50€/Μήνα

  • Συμμετοχή σε 2 τμήματα διάρκειας 1,5 ώρα την εβδομάδα / 12 ώρες τον μήνα: 70€/Μήνα 

50% έκπτωση σε νέους/ες έως 25ετών για τα τμήματα διάρκειας 1,5 ώρας 25€/Μήνα 


Συμμετοχή ανά Μάθημα (drop in):
  • τμήμα διάρκειας 1 ώρας: 8€/Μάθημα 

  • τμήμα διάρκειας 1,5 ώρας: 15€/Μάθημα 

Ρωτήστε μας για ειδικά πακέτα τιμών για 4,6 και 10 μήνες ομαδικών τμημάτων με εκπτώσεις που φθάνουν το 40%.

(Η δωρεάν συμμετοχή σε τμήμα τεχνικής ξεκινάει σε ισχύ με βάση την ημερομηνία εγγραφής και ολοκληρώνεται στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.)

(Η προσφορά γνωριμίας ισχύει αποκλειστικά για νέες εγγραφές σε τμήματα ομαδικών μαθημάτων πλην τεχνικής και ειδικών τμημάτων) 


Η μηνιαία συνδρομή εξοφλείται από το πρώτο μάθημα και έχει διάρκεια 4 εβδομάδες.

Συμμετοχή σε Ιδιαίτερα Μαθήματα
Παρέχεται η δυνατότητα ιδαίτερων μαθημάτων σε ατομκό επίπεδο, είτε για 1 μαθητή είτε για ζευγάρι, είτε για mini group έως 4 άτομα, στις ημέρες και ώρες που θα επιλέξετε κατόπιν συνεννόησης με τον δάσκαλο της επιλογής σας. 

Όσοι μαθητές το επιθυμούν, κατόπιν συννενόησης, μπορούν να έρχονται ΔΩΡΕΑΝ στη σχολή για χορευτική εξάσκηση.

img

Εισαγωγικό Σημείωμα:

H εξέλιξη στο tango σχετίζεται άμεσα με το πόσο ΠΟΙΟΤΙΚΟ χρόνο αφιερώνει ένας μαθητής για εξάσκηση, π.χ. όταν κάποιος χορεύει 1 χρόνο και έχει εβδομαδιαία συχνότητα επίσκεψης σε milongas και practicas έχει πιο γρήγορη εξέλιξη από κάποιον που απλά παρακολουθεί μαθήματα, ακόμα και αν αυτά είναι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πριν μπείτε λοιπόν σε ένα τμήμα, είναι σημαντικό για μας να γνωρίζουμε πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να αφιερώνετε στο tango, ώστε να καθορίσουμε το επίπεδό σας, αφού η συχνότητα και η τριβή με τον χορό είναι αρκετά σημαντική για τον καθορισμό του επιπέδου. Στα ομαδικά μαθήματα είναι πάντα παρόντες ένα ζευγάρι δασκάλων.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Στην ΤΑΝGart, όλοι οι δάσκαλοι ακολουθούν δοκιμασμένες μεθόδους διδασκαλίας, σχεδιασμένες επί σειρά ετών συνεχούς διδασκαλίας.

Κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί για να σας προετοιμάσει ειδικά για το επόμενο επίπεδο μέσα από μια προσεκτικά καθοδηγούμενη διαδικασία μάθησης. Βασικός στόχος για την ομάδα δασκάλων της TANGart είναι να είναι σε θέση ένας μαθητής μας να χορεύει όσο πιο “σωστά” γίνεται στην πίστα, στις κοινωνικές βραδιές tango, κινούμενος με σεβασμό στους υπόλοιπους χορευτές και απολαμβάνοντας το χορό που μοιράζεται μαζί τους. Παράλληλα,  στην πορεία των ετών και μέσα από την αμοιβαία αφοσίωση και εξάσκηση, να είναι σε θέση να έχει μια όλο και πιο ολοκληρωμένη γνώση για το tango και την κουλτούρα του, να ωριμάσει χορευτικά και να σχηματίσει τον δικό του “χορευτικό χαρακτήρα”.

ΕΠΙΠΕΔΑ

Νέο Αρχάριο, Εισαγωγικό επίπεδο:

Τα πρώτα σας βήματα στο Αργεντίνικο Tango! Αν δεν έχετε χορέψει ποτέ Αργεντίνικο Tango ή εάν έχετε παρακολουθήσει  μερικά μαθήματα στο παρελθόν, αυτό είναι το επίπεδο το οποίο σας αντιστοιχεί. Ακόμα κι αν έχετε χορευτική εμπειρία σε άλλα είδη, συνιστούμε παρ’όλα αυτά να ξεκινήσετε από αυτό το επίπεδο. Μέχρι το τέλος των μαθημάτων θα γνωρίζετε τα βασικά για τη δομή και τη λειτουργία της χορευτικής αγκαλιάς, θα μπορείτε να αναγνωρίζετε το ρυθμό της μουσικής και, μέσα από την εξοικείωση σε βασικά βήματα, να ξεκινήσετε να κινείστε χορευτικά σε μία milonga (βραδιά Aργεντίνικου tango).

Δεν απαιτείται να έχετε παρτενέρ, αφού στη διάρκεια του μαθήματος σχηματίζονται “ζευγάρια” τα οποία αλλάζουν καθ΄όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Αρχάριο:

Στόχος του τμήματος είναι μέχρι την ολοκλήρωσή του να κατέχουμε ακόμα καλύτερα τους κανόνες χορού, κίνησης και συμπεριφοράς στην πίστα. Στο επίπεδο αυτό χορεύουμε πλέον με άνεση και σωστή τεχνική τα παρακάτω: Κίνηση σε «παράλληλο» και «σταυρωτό» σύστημα, “σταυρώματα”, οchos, rebotes, media luna, απλές sacadas, απλά ganchos, βασικός «γύρος» και απλές ιδέες σε ροή που συνδυάζουν τα παραπάνω και λειτουργούν στη milonga. Δουλεύουμε με μεγάλη επιμέλεια την κλειστή αγκαλιά, που θα είναι και η πιο συχνά συναντώμενη στην πίστα, ενώ παράλληλα αναλύουμε τη μουσική σε μεγαλύτερο βάθος. Τέλος, στο επίπεδο αυτό γίνεται εισαγωγή στη milonga και στο vals.

Αυτό το επίπεδο είναι κατάλληλο για εκείνους που έχουν λάβει τα πρώτα εισαγωγικά μαθήματα ή εκείνους που διδάσκονται tango περίπου 6μήνες με 1 χρόνο.

Μεσαίο:

Στόχος σε αυτό το επίπεδο είναι να αναπτύξουμε τη ικανότητα να συνδυάζουμε βήματα με στόχο την κατανόηση και ανάπτυξη του χορευτικού αυτοσχεδιασμού πάνω στη μουσική, καθώς αυτός ο συνεχής αυτοσχεδιασμός σε ροή είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου χορού. Τα μαθήματα προσανατολίζονται ταυτόχρονα σε εφαρμογές σε κλειστή και ανοιχτή αγκαλιά, ενώ ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη της κυκλικότητας (circularity) στον χορό μας.

Οι γνώσεις σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο βημάτων προχωράνε σε ακόμα περισσότερο βάθος και οι συνθέσεις σε επίπεδο βημάτων είναι πλέον απαιτητικές. Τέλος η ανάπτυξη της ερμηνείας με βάση τη μουσική εντάσσεται στην καθημερινότητα των μαθημάτων, με σκοπό να χορεύετε με άνεση και τις τρεις μουσικές υποκατηγορίες: tango, tango-vals και milonga. Όλο το υλικό του μαθήματος θα πρέπει ο μαθητής, με βάση την καθοδήγηση από τους δασκάλους του τμήματος, να είναι σε θέση να το χορέψει το ίδιο καλά σε ανοιχτή και κλειστή αγκαλιά.

Οι μαθητές που αντιστοιχούν σε αυτή την κατηγορία διδάσκονται και χορεύουν σε τακτικό επίπεδο.

Σε αυτό το επίπεδο συστήνεται να γίνεται παράλληλη παρακολούθηση τμημάτων Τεχνικής Ανδρών/Γυναικών, καθώς αυτό θα επιταχύνει την ανάπτυξή σας.

Προχωρημένο:

Bασικός στόχος του επιπέδου είναι κάθε μαθητής να δομήσει έναν ώριμο χορευτικό χαρακτήρα και, μέσα από μια ευρεία κατανόηση των δυνατοτήτων του tango, να κρατήσει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά του και στην προσωπική του έκφραση.

Είμαστε πλέον σε θέση να διευρύνουμε τις γνώσεις σας με εξονυχιστική λεπτομέρεια σε πολλαπλές διαστάσεις που επηρεάζουν το χορό μας:

Αναπτύσσουμε τη συνειδητότητά μας της μουσικής, παρατηρώντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τεχνοτροπίες στις σημαντικές ορχήστρες tango, με στόχο την πιο ουσιαστική και ακριβή χορευτική ερμηνεία.

Παρουσιάζουμε ιδέες συνδυασμών βημάτων με στόχο την διεύρυνση του αυτοσχεδιασμού και τη σύνδεσή τους με τη μουσική, ως εργαλείων ερμηνείας.

Αναπτύσσουμε την ικανότητα εναλλαγής της δυναμικής και της ταχύτητας ροής της αγκαλιάς, κατέχουμε πλέον σε άψογο βαθμό πώς να αξιοποιούμε «έξυπνα» τον διαθέσιμο χώρο και εξελίσσουμε την προσαρμοστικότητα του ζευγαριού στις εκάστοτε συνθήκες της πίστας.

Το συγκεκριμένο επίπεδο είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με το tango τουλάχιστον 4 χρόνια συνεχών μαθημάτων και χορεύουν σε milongas τακτικά και έχει διάρκεια περίπου τα 2 χρόνια.

Στα μαθήματα αυτά ο σχηματισμός χορευτικών ζευγαριών μεταξύ μαθητών είναι θεμιτός και συστήνεται, καθώς διευκολύνει την ανάπτυξη της επικοινωνίας και τη δόμηση δυαδικής χορευτικής προσωπικότητας.

Τέλος, σε αυτό το επίπεδο είναι απολύτως απαραίτητο να παρακολουθείτε το τμήμα Τεχνικής Ανδρών/Γυναικών.

Τμήματα Τεχνικής 

Τα μαθήματα τεχνικής είναι θεμελιώδους σημασίας για όποιον επιθυμεί μια σε βάθος κατανόηση  του tango, για όποιον θέλει να κατακτήσει μια ποιοτική χορευτική αγκαλιά και κίνηση, που θα τον κάνει ικανό να απολαύσει τη χορευτική επικοινωνία αμοιβαία με τον εκάστοτε παρτενέρ.

Στα μαθήματα Τεχνικής παρέχουμε ατομικές ασκήσεις για τη βελτίωση της ισορροπίας, την ενδυνάμωση στοχευμένων σημείων του σώματος και τη γενική συνειδητοποίηση της λειτουργίας του εν κινήσει. Περιγράφουμε λεπτομερώς την ενδεικνυόμενη χρήση των σημαντικών μυών που εμπλέκονται στο tango και μαζί κάνουμε επαναλήψεις στη χρήση τους, μέχρι να χτίσουμε τη σωστή «σωματική μνήμη». Οι περισσότερες από τις ασκήσεις αποτελούν προσωπικό ασκησεολόγειο, το οποίο επαναλαμβάνοντας σε τακτική βάση μπορούμε να «απογειώσουμε» την ποιότητα του χορού μας .

Σας συνιστούμε την παρακολούθηση τμημάτων Τεχνικής ήδη από το ξεκίνημά σας στο tango, ενώ για επίπεδα μέσα και ανώτερα τη θεωρούμε απαραίτητη.

Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει τέλος στη βελτίωση της τεχνικής, ως εκ τούτου δεν έχει σημασία πόσο καιρό χορεύετε, πάντοτε υπάρχει περιθώριο συνειδητοποιήσεων και εξέλιξης. Η Τεχνική, παρότι αρχικά θα χρειαστεί όλη την υπομονή και επιμονή σας, είναι βέβαιο πως θα σας ανταμείψει την προσπάθεια με πολύτιμα εργαλεία που θα απελευθερώσουν τις χορευτικές σας δυνατότητες και θα σας κάνουν να αγαπήσετε (ακόμα περισσότερο) το χορευτικό και μη σώμα σας.

img